QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba obchodního domu přinesla obyvatelům Skvrňan problémy s parkováním. Obvod přišel s řešením

01.02.2023 9:01

Kompletní přestavba Obchodního centra Plzeň – Alice v ulicích Lábkova a Terezie Brzkové na Skvrňanech přinesla občanům této čtvrti problémy s parkováním. Obvod přišel s řešením. 

Demolice OC Alice_0123_QAP (16)

V důsledku přestavby v místě dočasně ubyla parkovací místa. „Problémy spojené s výstavbou Obchodního centra Plzeň - Alice vnímáme, zvláště pak ty spojené s parkováním. Obvodu se podařilo zajistit dočasné parkování na ploše v ulici Terezie Brzkové s jejíž přípravou pomohla společnost InterCora spol. s r. o., za což jí velice děkuji,“ informuje starosta M0 Plzeň 3 David Procházka. 

Celkem zde mohou místní obyvatelé využít sedmdesát kolmých parkovacích stání a to od již od dnešního dne, tedy 1. února 2023. 

Celá stavba by podle zpracovaného harmonogramu měla být hotová letos v září a v říjnu zkolaudována. 

„Jsme si vědomi toho, že přestavba obchodního centra znamená zátěž pro své okolí, snažíme se však, abychom místní obyvatele obtěžovali co nejméně a zároveň zkrátili období výstavby a připravili Obchodní centrum v co nejkratším čase a co největší kvalitě. Věřím, že nová stavba tuto lokalitu pozvedne a zkrášlí. Zároveň jsme rádi, že nás obvod oslovil, a mohli jsme pomoci s přípravou dočasné parkovací plochy. Doufáme, že bude plně využívána,“ dodává jednatel InterCora, spol. s r. o. Ivan Hlaváček.

Foto ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24