QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragický střet osoby a vlaku ve Stankově. Mladý muž nehodu nepřežil

26.10.2022 14:20     26.10.2022 16:50

Na Domažlicku došlo dnes po jedné hodině odpolední ke střetu vlaku s osobou, která se pohybovala v kolejišti. Provoz na trati byl přerušen. Na místě zasahovaly všechny složky IZS.

koleje Milan Janoch

„Ve středu 26. října v 13:14 došlo ve Staňkově ke střetu vlaku s osobou. Ze soupravy se samovolně evakuovalo deset osob. Devět osob a dva členové posádky zůstávají ve vlaku. Ke zraněním cestujících nedošlo. Provoz na trati je zastaven,“ informuje o nehodě Petr Poncar, mluvčí hasičů.

Muž ročník 1999 bohužel střet s vlakem nepřežil. „Lékař záchranné služby na místě u dospělé osoby konstatoval exitus pro zranění neslučitelná se životem. Na místo byl povolán koroner,” uvedla mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS. „Zemřelá osoba je muž, ročník 1999. Ve věci bude nařízena soudní pitva. Další okolnosti této tragické události prověřujeme. Případ si na místě převzali domažličtí kriminalisté,” doplnila informace Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Provoz mezi stanicemi Holýšov a Staňkov byl v 15:55 obnoven. „Srážka vlaku Os 7412 s osobou pohybující se v kolejišti, mezi stanicemi Holýšov a Staňkov. Probíhá vyšetřování mimořádné události,“ uvádí České dráhy ihned po nehodě. V úseku byla zajištěna náhradní autobusová doprava.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24