QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Rokycan vznikne cyklostezka. Nahradí část cyklotrasy RT3

01.11.2022 9:10

Mezinárodní cyklotrasu RT3 v části od Klabavy (křížení se silnicí II/2327) k dálničnímu mostu u Rokycan čeká změna. Nevhodný povrch cyklotrasy se promění v novou cyklostezku a plynule naváže na už existující cyklostezku od dálničního mostu do Rokycan.

S6303139

Na řešeném úseku bude v délce 1,5 km nový povrch. „Součástí stavby je kompletní výměna povrchů a podloží v délce 1,5 kilometru, stavební úpravy se týkají také napojení účelové komunikace na silnice III/2327 u Klabavy a v neposlední řadě dojde k novostavbě stezky pro chodce a cyklisty podél silnice III/2327 v délce 38 metrů,“ uvedlo město Rokycany.

Takové stavební úpravy přinesou na cyklotrasu zvýšení bezpečnosti pro všechny účastníky. Stavba s sebou nese ale i omezení. „Stavební práce s sebou nesou i nepříjemnosti, a to v podobě částečného omezení provozu a později i úplné uzavírky, která skončí v polovině listopadu. Přesný termín se zájemci dozví na tabulích u cyklostezky před začátkem uzavírky,“ uvedlo město Rokycany.

„Stavební úpravy financuje dobrovolný svazek obcí Horní Berounka, povodí Klabavy za přispění dotace od Plzeňského kraje a Integrovaného regionálního operačního programu - ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti,“ uvedlo město Rokycany.

Foto ilustrační, mapa město Rokycany

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24