QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Malesicích byl rozšířen kamerový systém

20.10.2022 8:05

O další tři kamery se rozrostl městský kamerový systém v městském obvodu Plzeň 9 – Malesice. Město Plzeň do kamer investovalo 600 tisíc korun.

Ilustrační foto

Městský obvod Plzeň 9 – Malesice má tři nové kamery. „Nově byly pokryty lokality u bytovek v ulici U Potoka, křižovatka ulic Chotíkovské a Ke Kostelu a prostor víceúčelového hřiště v ulici Ke sv. Josefu,“ informoval Aleš Tolar, starosta obvodu s tím, že každá lokalita je osazena nejnovější inteligentní vícesměrovou kamerou, která kombinuje čtyři nezávislé kamerové senzory a poskytuje ideální řešení pro pokrytí široké oblasti.

Kamerový systém Malesic je připojen do městského kamerového systému města Plzně a data jsou uložena v datových centrech Správy informačních technologií MP. „Díky integrovanému 360⁰ infračervenému osvětlení dokáže kamera pořizovat ostré snímky i za extrémně špatných světelných podmínek, například v noci nebo za soumraku. Kamera má vysoký dynamický rozsah a dokáže tak zobrazit detaily ve světlých i tmavých oblastech scény,“ popsal Aleš Tolar. Nové kamery vyšly na 600 180 korun bez DPH. Obvod získal prostředky z rozpočtu města Plzně.

Aktuálně je tak v Malesicích instalováno sedm různých kamer. „Věřím, že to občanům přispěje k pocitu bezpečí, odradí to, přinejhorším napomůže policii k odhalení pachatelů, kteří by se u nás pustili do páchání trestné činnosti,“ dodal Aleš Tolar.

Foto ilustrační, mapa ÚMO Plzeň 9

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24