V Šimerově ulici v Plzni na Borech je nové hřiště pro děti - FOTKY

29.03.2023 19:09

Zbrusu nové hřiště vzniklo v Plzni na Borech v Šimerově ulici. Hřiště nahradilo původní pyramidu, která byla již opotřebovaná.

Hřiště Šimerova 1
Hřiště Šimerova 2Hřiště Šimerova 4Hřiště Šimerova 1Hřiště Šimerova 5Hřiště Šimerova 6Hřiště Šimerova 7

Na novém hřišti najdou děti houpačky, klouzačku, pružinu a lezeckou stěnu a další herní prvky. „Na tomto místě stála pyramida, která už měla svá nejlepší léta, jak se říká, za sebou. I z bezpečnostních důvodů jsme ji proto odstranili a nahradili prvky novými. Ty jsou určené pro nejmenší děti do předškolního věku,“ vysvětlil starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Náklady na nové hřiště se vyšplhaly na téměř půl milionu korun. Vedení obvodu se na Borech zaměřuje na to, aby hřiště sloužily jak malým, tak starším dětem. „Když má například maminka dvě děti s přiměřeným věkovým odstupem, může si její menší ratolest pohrát na hřišti před školkou, v blízkosti Šimerovy ulice je totiž 55. Mateřská škola. A pak, když děti povyrostou, pohrají si zase na větších prvcích v blízkosti škol Šedivka a Růžovka,“ popisuje starosta. Tam obvod v minulém roce instaloval nový herní prvek Letadlo, který ocení i žáci druhého stupně. O letadle jsme psali ZDE.

Foto: ÚMO Plzeň 3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24