Ženy z Kdyňského tvoření pomáhají. Tentokrát obdarovaly novorozence v Domažlické nemocnici – FOTKY

25.01.2023 12:55

Kdyňské tvoření je spolek, který pomáhá tam, kde je třeba. Členové spolku jsou tvořivé duše a své výrobky darují například novorozencům v porodnicích. Tentokrát spolek zamířil do porodnice v Domažlicích.

Kdyňské tvoření pomáhá_0123_Domažlická nemocnice (3)
Kdyňské tvoření pomáhá_0123_Domažlická nemocnice (3)Kdyňské tvoření pomáhá_0123_Domažlická nemocnice (1)Kdyňské tvoření pomáhá_0123_Domažlická nemocnice (2)Kdyňské tvoření pomáhá_0123_Domažlická nemocnice (4)

„Kromě maminek oblékají novorozence v domažlické porodnici i ženy z charitativního spolku Kdyňské tvoření. Tentokráte s ohledem na zimní období vyrobily a přinesly šikovné kdyňské ruce například tepláčky, rychlozavinovačky, čepičky, rukavičky nebo háčkované chobotničky. Do Kdyně moc a moc děkujeme,“ zveřejnila Domažlická nemocnice.

Kdyňské tvoření je spolek převážně žen, které rády tvoří a díky svým výrobkům pomáhají tam, kde je to zrovna zapotřebí. Není to poprvé, co své výrobky spolek zanesl do nemocnice v Domažlicích. Podobně obdaroval například i nemocnici v Plzni. „Zaměřujeme se na podporu převážně porodnic a neonatologických oddělení – čím si připomínáme původní myšlenku svého založení, ale naši podporu mají i další potřebná místa, jako nemocnice, dětské domovy a klokánky, domovy seniorů a zvířecí útulky,“ uvádí spolek.

Foto Domažlická nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24