Strážníci v Klatovech v mrazivých dnech darují lidem bez domova horký čaj

10.02.2023 13:21

Strážníci ve městech pravidelně kontrolují místa, kde se zdržují bezdomovci. S příchodem mrazů jsou ale kontroly důslednější. V Klatovech strážníci při kontrolách obdarovávají bezdomovce horkým čajem, který alespoň na chvilku zahřeje.

rozdávání čaje bezdomovcům_Klatovy_0223_MPK (4)
rozdávání čaje bezdomovcům_Klatovy_0223_MPK (4)rozdávání čaje bezdomovcům_Klatovy_0223_MPK (1)rozdávání čaje bezdomovcům_Klatovy_0223_MPK (2)rozdávání čaje bezdomovcům_Klatovy_0223_MPK (3)

„Ve velkých mrazech provádí Městská policie Klatovy častější kontroly lokalit, kde žijí bezdomovci, kteří zůstávají tzv. na ulici. Poskytnutí teplého čaje je tak vítaným darem, který alespoň trochu zahřeje v mrazivých nocích,“ uvádí Městská policie Klatovy.

Kontroly provádí i strážníci v Plzni. „V těchto dnech, kdy se teploty pohybují pod bodem mrazu, se k místům jejich nocležišť strážníci městské policie vydávají mnohem častěji. Při nepříznivém počasí, především lidem trávícím noc venku hrozí právě např. omrzliny nebo reálné riziko umrznutí. Z tohoto důvodu se kontroly zaměřují zejména na zdravotní stav těchto osob. Strážníci bezdomovce informují i o variantách, jak přečkat mrazivou noc v teple a bezpečí,“ okomentovala Jana Pužmanová, mluvčí Městské policie Plzeň.

Noclehárna pro bezdomovce se v Klatovech nachází v ulici Koldinova 277. V Plzni například lze najít útočiště v Domově sv. Františka na adrese Wenzigova 5. V těchto dnech funguje i vyhřívaný stan, který je umístěný na parkovišti v areálu DEPO2015.

Foto ilustrační Městská policie Klatovy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24