Díky novému primáři nabídne Domažlická nemocnice lepší gynekologickou péči

13.02.2023 14:48

Různými typy poruch pánevního dna trpí značná část ženské populace. V Domažlické nemocnici je nyní primářem gynekologicko-porodnického oddělení odborník, který se na tuto problematiku specializuje.

1

„S příchodem nového primáře gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Dušana Kolaříka, Ph.D. se v Domažlické nemocnici rozšířila nabídka odborných gynekologických ambulancí. Tradiční ordinace se v roce 2022 rozšířily o urogynekologickou ambulanci a centrum onkologické prevence,“ informovala Domažlická nemocnice.

Urogynekologická ambulance se zabývá diagnostikou a léčbou poruch pánevního dna vč. poruch funkce močového měchýře. „Máme zde veškeré potřebné vybavení pro přesnou diagnostiku i moderní léčbu celého spektra poruch pánevního dna. Rádi bychom tedy ženám s tímto typem potíží pomohli,“ říká Dušan Kolařík, který má i díky stážím v Německu, Rakousku či Nizozemí v tomto oboru superspecializační atestaci a po dlouholeté praxi ve středočeských nemocnicích sám v oboru školí své kolegy.

„Z různých statistik víme, že různými typy poruch pánevního dna trpí značná část ženské populace – podle některých zdrojů lze u každé druhé až třetí ženy po přechodu odhalit určitý typ a stupeň těchto poruch. Často je ještě toto téma ve společnosti tabuizováno, avšak s postupující osvětou a medializací se ženy přestávají obávat hovořit o těchto svých problémech. Přihlédneme-li tedy k obecnému trendu prodlužování lidského života, můžeme do budoucna prognózovat, že podstatně větší část populace bude vyhledávat lékaře s tímto typem potíží. Rádi těmto ženám poskytneme útočiště a pomoc přímo u nás,“ uzavírá lékař.

Foto Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24