QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend! Kam vyrazit za zábavou v Plzeňském kraji

14.04.2023 8:02

Víkend 15. a 16. dubna je za dveřmi. Přinášíme vám tradiční tipy za zábavou v Plzni a celém regionu.

20210611_161645

Až do 15. dubna probíhá v Plzni festival Treffpunkt. Dny věnované bavorské kultuře  mají již devítiletou tradici, navštívit je můžete až do 15. dubna v plzeňském DEPO2015.

V Plzni na Doubravce se koná od pátku 14. dubna pouť u sv. Jiří. Letos nabídne více než padesátku atrakcí, od dětských houpaček, přes autodrom, až po nejnovější adrenalinové atrakce, jako jsou např. Nasa, Break Dance. Novinkou letošní pouti bude Pink Date.

Do Nepomuku můžete vyrazit v sobotu 15. dubna na Charitativní běh pod Zelenou horou. Čeká vás běh, canicross, dogscootering, bikejorging, trailové kolo... Registrace v Zelenohorské poště od 7 hodin, starty od 8 hodin.

V sobotu 15. dubna se bude v Tachově konat netradiční pochod. Zhruba 14km cesta povede po trase pochodů smrti z dubna 1945. Více jsme psali ZDE.

Navštívit můžete Brdy a vydat se do krásné přirody. V sobotu 15. dubna vyjede letos poprvé oblíbený Brdský cyklobus na lince z Plzně do Příbrami a zpět. Vyveze cyklisty i s jejich koly přímo až na hřeben pohoří Brdy přezdívaného „malá Šumava“. Více najdete v článku.

V plzeňské Šeříkovce hraje v sobotu 15 dubna UDG a Pekař. Více na stránkách www.serikovka.cz.

Nálet na Dobřany, to je název přednášky ve farní stodole v Dobřanech. Přednáška Karla Fouda bude v sobotu 15. dubna od 18 hodin.

Plzenecká železnice ve Starém Plzenci vás zve v sobotu i v neděli na první ročník Železničního víkendu. Program přímo v areálu železnice a dále na nádraží ve Starém Plzenci.

Prohlédnout si katedrálu sv. Bartoloměje v Plzni můžete v sobotu 15. dubna od 16 hodin, kdy proběhne komentovaná prohlídka. Vybírat můžete ze dvou okruhů. První vás provede interiérem katedrály, včetně šternberské kaple. Seznámíte se podrobněji s Plzeňskou madonou a historií katedrály. Druhý vede do podkroví, kde se dozvíte vše o stavbě katedrály, ale také historii zvonů. Tato prohlídka je zakončena výstupem na věž. Vstupenky je možné zakoupit v Turistických informačních centrech vedle radnice a u hlavního nádraží nebo online na Plzeňské vstupence.

Hrad Rabí zve na výstavu v konírně Vidím hrad veliký... hrad Rabí ve vizuální kultuře od raného novověku do současnosti. Objevte nové pohledy na hradní areál, pozapomenuté umělce anebo zajímavé filmy.

V Sušici se bude konat Horský půlmaraton, letos již podesáté. Zázemí závodu bude nově na ostrově Santos v Sušici. Na start se postaví i hendikepovaní závodníci.

 

 

 

ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24