V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Lečo tak trochu jinak! Zkuste ho pikantnější a s cuketou

upr1
13. 7. 2019 11:04

Zeleninové lečo k létu neodmyslitelně patří. Lehké prázdninové jídlo si můžete vychutnat i pikantnější a s cuketou, kterých je momentálně všude dost. Zkuste tip foodblogerky!

Na přípravu budete potřebovat (množství podle pořeby):

pevná rajčata (ne přezrálá)
cuketa
světlé papriky
cibule
česnek
klobása nebo jiná uzenina
vejce
sladká mletá paprika
špetka uzené mleté papriky
čerstvě mletý pepř
petrželka
olej a kousek másla
sůl
(možné přidat saturejku, oregáno, majoránku nebo bazalku)

Postup přípravy receptu:

Cibuli nakrájejte na kostičky, klobásu na půlkolečka a společně orestujte na pánvi s olejem. Papriky nakrájejte na proužky, cuketu na kousky stejně velké jako papriky. Rajčata můžete oloupat, pokud vám v leču vadí slupky. Drobná cherry nakrájejte jen napůl, větší na měsíčky.

Nejprve k základu přidejte cuketu s paprikami, osolte a malinko podlijte vodou, rychleji vám zelenina změkne. Nechte vodu při vyšší teplotě vydusit. Posypte mletými paprikami a přidejte polovinu rajčat. Já rajčata přidávám takto postupně, první várka pustí šťávu, ve které se všechno dusí a druhá dodá lepší konzistenci, když jsou jen lehce změklá. Přidejte i posekaný česnek, dosolte a opepřete. Nechte dusit, dokud není cuketa naskus.

Posekejte bylinky, petrželky více, další bylinku jen trochu.

Na kousku másla umíchejte vajíčka.

Do pánve vložte zbytek rajčat a nechte už jen chvilku provařit. Nakonec vmíchejte hotová vajíčka, bylinky a dochuťte.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Sezóna dýní je v plném proudu! S dýňovým dortem se před návštěvou blýsknete

Lifestyle
 čtení
20. 10. 2019 9:37

Dýně k podzimu už neodmyslitelně patří. Chcete překvapit? Vyzkoušejte lahodný dýňový dort s luxusním krémem. Rozhodně budete za hvězdu!

Hodně vyvoněná dobrota! Klobásy z pekáčku na bylinkách si zamilujete

Lifestyle
 čtení
19. 10. 2019 13:59

Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Prodlužte si léto v lázních Therme Eins!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí