V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Luxusní oběd v asijském stylu! Zkuste sladkokyselé kuře podle foodblogerky

_MG_6510
6. 4. 2019 9:38

Asijaká kuchyně je v posledních letech velkým trendem. Ne každý si na ni ovšem troufne. S tipem od zkušené foodblogerky vám to ale půjde úplně samo!

Na přípravu budete potřebovat (2 porce):

1 kuřecí prso
1 cibule
2 stroužky česneku
cca 1 cm zázvoru
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
ananas (cca 2-3 plátky, můžete použít i kompotovaný)
1/2 hrnku škrobu (kukuřičný, bramborový nebo nejlepší je tapiokový)
1 PL sójové omáčky
sůl
olej na smažení
studená voda

Omáčka:

1/2 hrnku kvalitního kečupu (kdo kečup z nějakého důvodu nepoužívá, dá rajčatovou passatu a o to více přisladí)
1/2 hrnku vody
2-3 PL třtinového cukru
2-3 PL jablečného octa
2 PL sójové omáčky
+ případně škrob na zahuštění

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso  a ananas nakrájejte na kousky velikosti sousta, papriky na čtverečky cca 2x2 cm, cibuli na měsíčky a česnek se zázvorem posekejte najemno.

Škrob rozmíchejte s trochou vody a sójovou omáčkou na hustší těstíčko (podobné jako lívancové) a vložte do něj osolené kousky masa. Důkladně je ve směsi obalte a nechte 15 minut odpočinout.

Připravte si z uvedených surovin omáčku, důkladně ji promíchejte, případně dochuťte. Měla by být výrazně sladkokyselá. Kdo by připravoval z kompotovaného ananasu, může vodu zkombinovat se šťávou z kompotu.

V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje na smažení kousků kuřecího masa. Do druhé pánve nalijte oleje pouze cca 1 PL a orestujte na ní dokřupava kousky zeleniny, ananasu i s česnekem a zázvorem. Během té doby smažte kuřecí maso. Dávejte ho do oleje postupně, každý kousek zvlášť, ať se nepřilepí k sobě. Osmažte dozlatova ze všech stran a vyndavejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

K orestované zelenině vlijte omáčku, prohřejte, dochuťte a vmíchejte kuřecí kousky. Maso nesmí v omáčce zůstat dlouho, jinak nebude křupavé a změkne. Takže podávejte ihned a s rýží.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Open air Lucie v Plzni se blíží! Máme výherce soutěže!

Zprávy Plzeň
 čtení
17. 6. 2019 12:30

Už 20. června proběhne v plzeňském amfiteátru na Lochotíně další z legendárních koncertů! Do Plzně na jediný open air přijíždí kapela Lucie. My máme výherce, kteří půjdou zadarmo na koncert!
 

Gambrinus slaví 150 let! Gambrinus den láká na napěchovaný program

Zprávy Plzeň
 čtení
17. 6. 2019 8:59

Pivovar Gambrinus slaví v letošním roce 150 let od svého založení. Krom jiných akcí nebude chybět ani tradiční Gambrinus den. Je za dveřmi a bude opravdu "vyšperkovaný"!

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Zlatá stezka: pěší turistika bez hranic na Zelené střeše Evropy

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí

  Iris

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Velké divadlo

  Chyť mě, jestli na to máš - (Catch Me If You Can)

19:00     Plzeň » Divadlo J. K. Tyla

Nové divadlo

  Pestalozzi

20:30     Plzeň » Zach's Pub

Kdysi studentská plzeňská rock n´rollová kapela...