24.04.2024 19:58
Po třech letech se bude v Plzni hrát finále poháru!
Viktoria doma porazila Zlín 3:0
24.04.2024 19:58
Viktoria doma porazila Zlín 3:0
24.04.2024 14:39
24.04.2024 11:37
Vánoce se blíží, proto vám přinášíme recept na vánoční pečení. Tentokrát na tvarohovou štolu. Recept pro vás vyzkoušela a připravila foodblogerka Andrea Motlíková.
Na přípravu budete potřebovat:
1 měkký tvaroh (250 g)
2 vejce
150 g tuku (máslo, Hera...)
180 g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
šťáva a kůra z jednoho citronu
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
a dále podle chuti sekané mandle, sušené meruňky, brusinky, kandované ovoce, rozinky...
máslo na potírání a moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:
Nejprve vyšleháme vejce s cukry, máslem, citronovou šťávou a kůrou. Přisypeme ovoce a mandle, přimícháme tvaroh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Uhněteme hladké těsto.
Těsto přemístíme na moukou posypaný vál a vyválíme přibližný obdélník o výšce cca 2cm.
Z jedné delší strany zarolujeme jako roládu, avšak kousek necháme nedorolovaný. Přemístíme štolu na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.
Pečeme v troubě zprvu vyhřáté na 180 0C a asi po 20 minutách stáhneme teplotu na 160 0C a pečeme ještě cca 35 - 40 minut. Během pečení 3x potřeme máslem. Zda je těsto upečené, nelepivé, vyzkoušíme špejlí. Upečenou ještě teplou štolu potřeme naposledy máslem a posypeme hojně moučkovým cukrem.
Recept, foto: Andrea Motlíková - blog V kuchyni vždy otevřeno