V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Štola je vánoční klasika! S fotopostupem to zvládnete hravě

1
9. 12. 2018 9:39

Voňavá štola je klasická vánoční záležitost. Jestli jste si na ni zatím netroufli, teď už s klidem můžete. Fotopostup je jedinečný pomocník, který vám pečení usnadní na výbornou...

Na přípravu budete potřebovat:

1 měkký tvaroh ( 250g )
2 vejce
150 g tuku ( máslo, Hera ...)
180 g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
šťáva a kůra z jednoho citronu
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
dále podle chuti sekané mandle, sušené meruňky, brusinky (u nás se nedává kandované ovoce ani rozinky, ale kdo má rád, určitě dejte)
máslo na potírání a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu:

Nejprve vyšleháme vejce s cukry, máslem, citronovou šťávou a kůrou. Přisypeme ovoce a mandle, přimícháme tvaroh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Uhněteme hladké těsto.

2

Těsto přemístíme na moukou posypaný vál a vyválíme přibližný obdélník o výšce cca 2 cm.

3

 

4Z jedné delší strany zarolujeme jako roládu, avšak kousek necháme nedorolovaný.

5Přemístíme štolu na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem.

 

6Pečeme v troubě zprvu vyháté na 180°C a asi po 20 minutách stáhneme teplotu na 160°C a pečeme ještě cca 35 - 40 minut. Během pečení 3x potřeme máslem. 

Zda je těsto upečené, nelepivé, vyzkoušíme špejlí. Upečenou ještě teplou štolu potřeme naposledy máslem a posypeme hojně moučkovým cukrem. 

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V Kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

 

MK
sdílet na facebook

Tradiční menu jinak! Velikonoční plněná sekaná hodně překvapí

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 11:06

K Velikonocům jasně patří nádivka a vajíčka. Nechcete ale zkusit něco nového? Velikonoční sekaná s nádivkou a vejci je parádní záležitost. S tipem od foodblogerky uspějete!

Bílá sobota je tady! Obarvěte vajíčka, napečte mazance a upleťte pomlázky...

Lifestyle
 čtení
20. 4. 2019 8:12

Velikonoce jdou do finále. Máme tu "Bílou sobotu". Před námi je "Hod Boží velikonoční" a "Velikonoční pondělí". Se závěrem nejvýznamnějších křesťanských svátků se pojí i řada tradic...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Sankt Englmar láká na turistiku, stezku v korunách i zábavu pro rodiny

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí