12.12.2024 21:30
12.12.2024 18:57
Víkend je opět tady! Kam vyrazit za zábavou v Plzni a Plzeňském kraji?
12.12.2024 13:38
Na Čtyřce jsou nová parkovací stání. Obvod do nich investoval více než 1 milion korun
Jak na velikonoční nádivku? Přinášíme recept od foodblogerky
Velikonoční nádivka by na svátečním stole neměla rozhodně chybět. Jak na ní, co vše budete potřebovat? Přinášíme recept od foodblogerky Andrey Motlíkové.
Potřebujete:
10 rohlíků
10 vajec (žloutky + sníh z bílků)
vařené uzené maso + uzený vývar
vařené vepřové maso
(masa dáme cca 700g, dávám více uzeného)
kopřivy, popenec, libeček, popř. petrželka nebo pažitka ... všeho dohromady 2 hrstě posekaného
sůl
sádlo na vymazání pekáče
Postup přípravy:
Rohlíky nakrájíme na plátky o síle cca 0,5 cm a uzeným vývarem je zvlhčíme. Maso pokrájíme na kostičky, všechny zelené bylinky posekáme. Vše přidáme k rohlíkům, pak ještě vejce a popřípadě ještě zvlhčíme vývarem. Promícháme důkladně a vmícháme opatrně sníh. Dochutíme podle potřeby solí.
Směs vyklopíme do sádlem vymazaného pekáče, urovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 oC dozlatova.