Luxusní oběd v asijském stylu! Zkuste sladkokyselé kuře podle foodblogerky

06.04.2019 9:38

Asijaká kuchyně je v posledních letech velkým trendem. Ne každý si na ni ovšem troufne. S tipem od zkušené foodblogerky vám to ale půjde úplně samo!

_MG_6510

Na přípravu budete potřebovat (2 porce):

1 kuřecí prso
1 cibule
2 stroužky česneku
cca 1 cm zázvoru
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
ananas (cca 2-3 plátky, můžete použít i kompotovaný)
1/2 hrnku škrobu (kukuřičný, bramborový nebo nejlepší je tapiokový)
1 PL sójové omáčky
sůl
olej na smažení
studená voda

Omáčka:

1/2 hrnku kvalitního kečupu (kdo kečup z nějakého důvodu nepoužívá, dá rajčatovou passatu a o to více přisladí)
1/2 hrnku vody
2-3 PL třtinového cukru
2-3 PL jablečného octa
2 PL sójové omáčky
+ případně škrob na zahuštění

Postup přípravy receptu:

Kuřecí maso  a ananas nakrájejte na kousky velikosti sousta, papriky na čtverečky cca 2x2 cm, cibuli na měsíčky a česnek se zázvorem posekejte najemno.

Škrob rozmíchejte s trochou vody a sójovou omáčkou na hustší těstíčko (podobné jako lívancové) a vložte do něj osolené kousky masa. Důkladně je ve směsi obalte a nechte 15 minut odpočinout.

Připravte si z uvedených surovin omáčku, důkladně ji promíchejte, případně dochuťte. Měla by být výrazně sladkokyselá. Kdo by připravoval z kompotovaného ananasu, může vodu zkombinovat se šťávou z kompotu.

V hlubší pánvi rozpalte větší množství oleje na smažení kousků kuřecího masa. Do druhé pánve nalijte oleje pouze cca 1 PL a orestujte na ní dokřupava kousky zeleniny, ananasu i s česnekem a zázvorem. Během té doby smažte kuřecí maso. Dávejte ho do oleje postupně, každý kousek zvlášť, ať se nepřilepí k sobě. Osmažte dozlatova ze všech stran a vyndavejte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

K orestované zelenině vlijte omáčku, prohřejte, dochuťte a vmíchejte kuřecí kousky. Maso nesmí v omáčce zůstat dlouho, jinak nebude křupavé a změkne. Takže podávejte ihned a s rýží.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT