Parádní letní tip! Naložte rybíz s rumem ve stylu brusinek...

06.07.2019 17:02

Rybíz je momentálně králem zahrádek. Už vás přestaly bavit rybízové koláče a další moučníky? Tak zkuste použít rybíz jako brusinky a rozhodně toho nebudete litovat ani po zbytek roku... 

IMG_8669

Na přípravu budete potřebovat:

1kg očištěného červeného rybízu
1/2 kg cukru krupice nebo krystalu
1 vanilínový cukr
1/2 skořicového cukru
2 rozdrcené hřebíčky
šťáva z jednoho menšího citronu
6PL rumu 

Postup přípravy receptu:

Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.

Poznámka:

Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT