14.12.2024 17:34
14.12.2024 12:23
Betlém na náměstí Republiky už brzy doplní Jezulátko. Tradiční průvod vyjde od biskupství
14.12.2024 10:12
Tragická dopravní nehoda u Plzně. Chodec střet s vozidlem nepřežil
Parádní letní tip! Naložte rybíz s rumem ve stylu brusinek...
Rybíz je momentálně králem zahrádek. Už vás přestaly bavit rybízové koláče a další moučníky? Tak zkuste použít rybíz jako brusinky a rozhodně toho nebudete litovat ani po zbytek roku...
Na přípravu budete potřebovat:
1kg očištěného červeného rybízu
1/2 kg cukru krupice nebo krystalu
1 vanilínový cukr
1/2 skořicového cukru
2 rozdrcené hřebíčky
šťáva z jednoho menšího citronu
6PL rumu
Postup přípravy receptu:
Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.
Poznámka:
Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.