12.11.2025 10:19
11.11.2025 14:42
Podzimní sbírka potravin přinesla v Plzeňském kraji rekordní pomoc
11.11.2025 12:15
Svatý Martin dorazil na náměstí Republiky. Plzeňané ho přivítali s nadšením - FOTKY
QAP byl u toho, podívejte se na FOTKY!
Parádní letní tip! Naložte rybíz s rumem ve stylu brusinek...
Rybíz je momentálně králem zahrádek. Už vás přestaly bavit rybízové koláče a další moučníky? Tak zkuste použít rybíz jako brusinky a rozhodně toho nebudete litovat ani po zbytek roku...
Na přípravu budete potřebovat:
1kg očištěného červeného rybízu
1/2 kg cukru krupice nebo krystalu
1 vanilínový cukr
1/2 skořicového cukru
2 rozdrcené hřebíčky
šťáva z jednoho menšího citronu
6PL rumu
Postup přípravy receptu:
Vše kromě rumu dáme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Po odstavení přimícháme rum. Ihned plníme do vymytých sklenek, zakápneme povrch rumem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme zcela vychladnout.
Poznámka:
Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.
