QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Druhé kolo prezidentských voleb. Hlasovací lístky ve schránce nečekejte

24.01.2023 13:21     27.01.2023 0:15

Druhé kolo prezidentských voleb začne již dnes odpoledne. Kdo se stane novým prezidentem České republiky? To se dozvíme zítra, tedy v sobotu 28. ledna odpoledne.

PAVEL BABIŠ

O první kolo prezidentských voleb byl velký zájem, volební účast byla více než 68 %. Žádný z osmi kandidátů ale nezískal nadpoloviční většinu hlasů, a tak nebyl nikdo do funkce prezidenta zvolen.

Do druhého kola postoupil Petr Pavel a Andrej Babiš. V Plzeňském kraji uspěl mezi voliči Andrej Babiš, a to kromě Plzně. V západočeské metropoli měl nejvíce hlasů Petr Pavel. Detailně jsme informovali ZDE.

Druhé kolo prezidentských voleb začne v pátek 27. ledna. Volební místnosti se otevřou ve 14 hodin, hlasovat bude možné až do 22 hodin. Kdo nestihne odvolit v pátek, bude mít možnost ještě v sobotu, a to od 8 do 14 hodin.

Hlasovací lístky pro druhé kolo voleb v poštovní schránce nečekejte. Dostanete je až ve volební místnosti spolu s obálkou. Oba kandidáti totiž mohou 24 hodin před začátkem voleb svůj post vzdát. Volné místo by nahradil kandidát, který skončil na třetím místě. Aktuální lístky by tak nestihly občanům do schránek dorazit.

Foto oficiální stránky kandidátů

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24