26.07.2024 14:49
26.07.2024 13:27
Během letní přestávky došlo k důležitému kroku v modernizaci DOOSAN Areny
26.07.2024 12:37
Odpadky i nelegálně rozdělávaná ohniště. Buďte v lese ohleduplní, žádá město Plzeň - FOTKY
Špatně zaparkovaná vozidla, pohozené odpadky i ohniště. Tak to vypadá v plzeňských lesích a lesoparcích.
SZPI
![kebab Horažďovice_0724_SZPI (6) kebab Horažďovice_0724_SZPI (6)](/project/qap/cache/domain1/images/297264/297264-638568975961771484-510x340-cvcenterhcenterbgffffff.jpeg)
![kuřecí maso_SZPI kuřecí maso_SZPI](/project/qap/cache/domain1/images/294720/294720-638526882287026292-510x340-cvcenterhcenterbgffffff.jpeg)
![fazole tesco_0424_SZPI fazole tesco_0424_SZPI](/project/qap/cache/domain1/images/292615/292615-638493750426172952-510x340-cvcenterhcenterbgffffff.jpeg)
![papriky_0324_SZPI papriky_0324_SZPI](/project/qap/cache/domain1/images/290898/290898-638459304959134372-510x340-cvcenterhcenterbgffffff.jpeg)
Státní zemědělská a potravinářská inspekce zjistila známky kažení u balení kuřecích řízků, šarže s označením 22356, s datem minimální trvanlivosti do 28. 6. 2024.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela rychlé občerstvení v Domažlicích.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela část prodejny potravin v Cheznovicích na Rokycansku.
Inspektoři SZPI provozovatelům nařídili neprodlené stažení předmětných šarží z tržní sítě. SZPI zároveň důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) upozorňuje na případ klamání o obsahu masa. V rámci kontrol parametrů potravin v tržní síti zakázala čtyři šarže Maďarského guláše s nižším obsahem masa ve srovnání s informacemi na obalu.
Kontrolou potravinářské inspekce neprošla potravina Prosciutto Crudo, kterou prodává obchodní řetězec Lidl.
Inspektoři stahují z prodeje Maďarský guláš, který se prodává v Lidlu. Výrobek obsahuje nižší obsah masa, než deklaruje.
V jednom z pekařství na jižním Plzeňsku našli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) trus hlodavců. Pekařství je po jednom dni opět v provozu.
Inspekce potvrdila v kuřecím masu z Polska nebezpečnou bakterii rodu Salmonella. SZPI varuje před konzumací.
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) každoročně provádí intenzívní kontrolní akci se zaměřením na přítomnost reziduí pesticidů v potravinách. Jak kontrola dopadla?