02.09.2025 16:26 02.09.2025 20:45
Nehody v Plzni, Sušici i Horní Bříze
U Plas je zcela uzavřená silnice po nehodě 2 vozidel
02.09.2025 16:26 02.09.2025 20:45
U Plas je zcela uzavřená silnice po nehodě 2 vozidel
02.09.2025 12:18
01.09.2025 21:08 02.09.2025 9:20
Míří k vám návštěva a vy nevíte, co nabídnout ke kávě? Zkuste bleskovou jogurtovou bublaninu. Hotová je během chvíle a zvládne ji i méně zdatná kuchařka...
Na přípravu budete potřebovat: (na plech)
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g moučkového cukru
150 g oleje (ghee nebo rozpuštěného másla)
250 g bílého jogurtu
2 vejce
ovoce
Postup přípravy receptu:
Nejprve omyjte a očistěte ovoce. Troubu rozpalte na 170-180°C. Vyšší plech vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto vložte do mísy a důkladně promíchejte. Vlijte na plech a rovnoměrně rozetřete. Poklaďte ovocem, buď celým nebo pokrájeným a vložte do trouby. Pečte do růžova 20-25 minut. Zkuste špejlí, zda je bublanina propečená.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.