26.12.2025 8:32
25.12.2025 18:59
Vánoční tramvaj jezdí i mezi svátky. Plzeňská „Vánočka“ navíc bojuje v anketě
25.12.2025 13:52
Tragédie v obci u Úněšova: mladík se vážně zranil a zemřel
Co když zbydou vykoledovaná vajíčka? Zkuste velikonoční polévku
Až se vám doma v pondělí nahromadí vajíčka z koledování, nemusíte mít jen vaječnou pomazánku nebo salát. Zkuste velikonoční polévku s vejci. Rozhodně nebudete litovat!
Na přípravu budete potřebovat:
- 3 větší brambory
- 1 mrkev
- 1 menší cibule nebo kus pórku
- 1/2 kedlubnu
- 3 nebo 4 vejce natvrdo
- kousek másla
- špetka drceného kmínu
- 1l vývaru
- petrželka, pažitka, libeček
- sůl
Postup přípravy receptu:
Brambory a kedluben nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a mrkev nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev a chvilku na mírném plameni restujeme, mrkev pustí krásně barvu. Pak přidáme brambory s kedlubnem, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme kmínem.
Vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme najemno posekaná vejce a prohřejeme.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.