05.06.2025 14:00
05.06.2025 9:35
Kam o víkendu na akce v Plzeňském kraji?
04.06.2025 12:14
Krutost bez svědomí. V Holýšově někdo vyhodil koťata do kontejneru
Dietu ještě odložte! Vyzkoušejte pikantní škvarkovou pomazánku
Chystáte s přáteli posezení u piva? Pikantní škvarková pomazánka se jako pohoštění hodí přímo ideálně. Recept servíruje foodblogerka Andrea Motlíková...

Na přípravu budete potřebovat:
150g škvarků
1PL sádla
2PL Ljutěnice ( možno vynechat)
2PL pasty harissa
3 sterilované kozí rohy
1 kyselá okurka
1 vejce natvrdo
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
Postup přípravy receptu:
Škvarky vložíme do mixéru spolu se sádlem, posekanými kozími rohy, okurkou, česnekem, cibulí, vejcem natvrdo a přidáme i harissu a Ljutěnici. Vše pečlivě rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Dochutíme solí, popř. ještě po ochutnání přidáme harissu, pokud chceme opravdu pálivou pomazánku.
Abychom alespoň trochu ulevili svému svědomí, pomazánku namažeme na zdravý kornspitz :-)
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.