26.12.2025 8:32
25.12.2025 18:59
Vánoční tramvaj jezdí i mezi svátky. Plzeňská „Vánočka“ navíc bojuje v anketě
25.12.2025 13:52
Tragédie v obci u Úněšova: mladík se vážně zranil a zemřel
Dietu ještě odložte! Vyzkoušejte pikantní škvarkovou pomazánku
Chystáte s přáteli posezení u piva? Pikantní škvarková pomazánka se jako pohoštění hodí přímo ideálně. Recept servíruje foodblogerka Andrea Motlíková...
Na přípravu budete potřebovat:
150g škvarků
1PL sádla
2PL Ljutěnice ( možno vynechat)
2PL pasty harissa
3 sterilované kozí rohy
1 kyselá okurka
1 vejce natvrdo
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
Postup přípravy receptu:
Škvarky vložíme do mixéru spolu se sádlem, posekanými kozími rohy, okurkou, česnekem, cibulí, vejcem natvrdo a přidáme i harissu a Ljutěnici. Vše pečlivě rozmixujeme na požadovanou konzistenci. Dochutíme solí, popř. ještě po ochutnání přidáme harissu, pokud chceme opravdu pálivou pomazánku.
Abychom alespoň trochu ulevili svému svědomí, pomazánku namažeme na zdravý kornspitz :-)
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.