08.12.2025 14:21
Novoroční ohňostroj na plzeňském náměstí nebude. Nahradí ho videomapping
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 14:21
Plzeňané letos přivítají nový rok bez tradičního ohňostroje.
08.12.2025 10:00
Stačí odpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a můžete být mezi výherci!
07.12.2025 19:05
Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...
Na přípravu budete potřebovat:
4 bavorské klobásy ( popř. bílé vinné apod. )
1 plechovka drcených rajčat
250 ml černého piva
1 PL sójové omáčky
2 cibule
3 stroužky česneku
čerstvé žampiony
150 g slaniny
čerstvé bylinky ( rozmarýn, tymián, šalvěj ...)
olej
sůl, pepř, špetka cukru
Postup přípravy:
Klobásky opečeme na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžeme použít do trouby. Vyjmeme je a do pánve dáme orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.
Chvilku vše restujeme, poté přimícháme pečená nebo drcená rajčata, osolíme, opepříme a trochu podle chuti osladíme. Zalijeme černým pivem a promícháme. Do směsi vložíme zpět klobásy a obložíme bylinkami.
Dáme péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby nám omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.