29.09.2025 13:33
29.09.2025 11:19
Aktuálně z ranní špičky. Křižovatka u Makra je v provozu – FOTKY, VIDEO
V sobotu 27. září ji projeli první řidiči. QAP byl na místě o víkendu a také v pondělí ráno. Jaký byl provoz poprvé v ranní špičce? Podívejte se na FOTKY a VIDEO.
28.09.2025 19:21
Plzeň po nájezdech porazila Karlovy Vary
Houbařská sezóna nekončí! Zkuste houby zapečené se smetanou a brambory
Houbařská sezóna stále ještě nekončí. Nebaví už Vás klasická houbovka nebo smaženice? Tak to rozhodně musíte vyzkoušet lahodné houby zapečené se smetanou a brambory...

Na přípravu budete potřebovat (vše podle počtu osob):
čerstvé a pevné menší houby i s nožkami
brambory
slanina
česnek
smetana
oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou. Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech.
Vše vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200°C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.