12.11.2025 10:19
11.11.2025 14:42
Podzimní sbírka potravin přinesla v Plzeňském kraji rekordní pomoc
11.11.2025 12:15
Svatý Martin dorazil na náměstí Republiky. Plzeňané ho přivítali s nadšením - FOTKY
QAP byl u toho, podívejte se na FOTKY!
Je libo něco lehčího v italském stylu? Zkuste cizrnu s kuřecím masem...
Hledáte luxusní lahůdku v lehkém stylu? Tak tohle musíte vyzkoušet. Cizrna s kuřecím masem po italsku uspokojí i ty nejmslnější jazýčky a rozhodně ji zvládne každý!
Na přípravu budete potřebovat:
300 g vařené cizrny (popř. hotovou ve slaném nálevu)
1 kuřecí prso nebo stehenní plátek
150 ml drcených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
oregáno nebo bazalka, petrželka
parmazán
špetka cukru
sůl a pepř
olej
Postup přípravy receptu:
Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte na jemno pokrájený česnek.
Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.
