QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

S Andreou v kuchyni: Tvarohová štola (s fotopostupem)

13.12.2015 7:25

Vánoce se sice kvapem blíží, na upečení tvarohové štoly je ale ještě čas. Tuto tvarohovou štolu nemusíte připravovat měsíc před Vánoci. Chutná totiž i čerstvě upečená.

štol5
štolštol1štol2štol3štol4štol5

Do štoly může každý přidat to, co mu chutná. Rozinky, kandované ovoce nebo pomerančovou kůru či sušené brusinky a ořechy.

 

Na přípravu budete potřebovat:

1 měkký tvaroh ( 250g )
2 vejce
150g tuku ( máslo, Hera ...)
180g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
šťáva a kůra z jednoho citronu
450g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
a dále podle chuti sekané mandle, sušené meruňky, brusinky ( u nás se nedává kandované ovoce ani rozinky, ale kdo má rád, určitě dejte )
máslo na potírání a moučkový cukr na posypání

ANDREA V KUCHYNI

Postup přípravy receptu:

Nejprve vyšleháme vejce s cukry, máslem, citronovou šťávou a kůrou. Přisypeme ovoce a mandle, přimícháme tvaroh a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Uhněteme hladké těsto.Těsto přemístíme na moukou posypaný vál a vyválíme přibližný obdélník o výšce cca 2cm. Z jedné delší strany zarolujeme jako roládu, avšak kousek necháme nedorolovaný. Přemístíme štolu na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. 

Pečeme v troubě zprvu vyháté na 180C a asi po 20ti minutách stáhneme teplotu na 160C a pečeme ještě cca 35 - 40 minut. Během pečení 3x potřeme máslem. Zda je těsto upečené, nelepivé, vyzkoušíme špejlí. Upečenou ještě teplou štolu potřeme naposledy máslem a posypeme hojně moučkovým cukrem.

Foto a recepty: Andrea Motlíková (V kuchyni vždy otevřeno)

Další recepty v naší rubrice Lifesty /recepty

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Čištění klima