03.08.2025 18:18
03.08.2025 16:39
V pondělí 4. srpna se vrací doprava na křižovatku U Jána v Plzni
02.08.2025 16:43
V Plzni se odstraňují dvě nehody, další nehoda je na Klatovsku
Na Karlovarské se střetla dvě auta, další nehoda je na Koterovské. Záchranné složky zasahují také u Měčína, kde havarovalo osobní vozidlo
Zasytí i zahřeje! Zelňačka s klobásou je luxusní klasika, nikdy nezklame
Podzim dorazil se vším všudy. Jestli se potřebujete parádně zahřát, polévka to zaručeně zajistí. Poctivá zelňačka s klobásou nikdy nezklame. Zkuste tip od foodblogerky...

Na přípravu budete potřebovat:
1/2kg kysaného zelí
2 klobásy
1 velká cibule
1-2PL sladké papriky ( můžete dát i trochu pálivé )
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
1/2KL drceného kmínu
čerstvě mletý pepř
3PL hladké mouky
olej nebo sádlo
1,5l masového vývaru ( hovězí, uzený, ovarový )
sůl
Postup přípravy receptu:
Zelí slijeme, můžeme ho propláchnout, pokud je hodně kyselé. Vložíme do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijeme vývarem. Vaříme skoro doměkka.
Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a upražíme řidší jíšku. Nakonec vsypeme papriku, promícháme a odstavíme. Necháme směs zchladnout. Tuto směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a provaříme ještě alespoň 15 minut.
Ještě dodatek ... pokud chcete uvařit zelňačku s brambory, vždy je vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou!
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.