V Plzni u Košináře odstartoval prodej vánočních stromů - FOTKY

03.12.2022 15:49

V sobotu 3. prosince začal u rybníka Košinář v Plzni prodej vánočních stromů. V městských sádkách budou prodávat i kapry vylovené v Třemošenském rybníku.

Prodej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAP
Prodej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAPProdej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAPProdej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAPProdej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAPProdej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAPProdej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAPProdej vánočních stromů Košinář Plzeň foto QAP

Od desáté hodiny dopoledne jezdí do sádek lidé pro vánoční stromky. Zájem je veliký, protože ceny u Košináře nejsou vysoké. Cena stromků začíná na 150 korunách, nejvyšší stromy jsou za 350 korun. K sádkám po dobu prodeje můžete zajet autem.

U Košináře v Plzni v městských sádkách sežetene smrky pichlavé, borovice černé a lesní. Jedná se o stromy z městských lesů. Letos městští lesní hospodáři vyřezali z ploch pod vedením vysokého napětí na 500 stromků, které jsou práve teď v nabídce na sádkách. 

Prodej vánočních stromů u Košináře probíhá denně od 3. prosince, otevřeno je od 10 do 18 hodin. Prodej probíhá do vyprodání.

Od 16. prosince tady budou prodávat také ryby na vánoční stůl. "Prodej kaprů je naplánován od pátku 16. prosince denně od 10 do 17 hodin. Po dobu prodeje je umožněn příjezd k areálu městských sádek u rybníka Košináře," informuje magistrát.

Městští rybáři vylovili letos z Třemošenského rybníka přibližně 4 tuny ryb, do prodeje jdou jen větší ryby – tedy přibližně polovina. „Po přetřídění na sádkách se menší ryby vrátí jako násada zpět do vod městských rybníků. To se týká hlavně kaprů s váhou do 2,3 kilogramu,“ uvedl Richard Havelka.

Na sádkách se budou prodávat kapři a amuři, poslední ryby bude možné koupit nejpozději 23. prosince v poledne, pokud se do té doby zásoby nevyprodají. Tradičně je o ně totiž mezi Plzeňany velký zájem. Cena za kilogram kapra bude letos jednotně 120 korun. Za kuchání, odstranění ploutví, škrábání příp. stahování zájemci zaplatí 80 korun.

foto: QAP.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24