QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně míří FC Barcelona. Jaká bezpečnostní opatření chystá policie?

31.10.2022 14:20

V úterý 1. listopadu se v plzeňské Doosan Aréně odehraje poslední fotbalové utkání Viktorie v letošní Lize mistrů. Do západočeské metropole zavítá tým FC Barcelona. Policisté v ulicích města očekávají velké množství fanoušků.

6

“Tak jako tradičně připravujeme na den tohoto utkání bezpečnostního opaření, abychom zajistili na území Plzně klid, veřejný pořádek, bezpečnost osob, předcházeli případnému protiprávnímu jednání a zaměřili se i na bezproblémovou situaci v dopravě,” uvedla Pavla Burešová, mluvčí policie.

Na pořádek v ulicích Plzně budou dohlížet stovky policistů. “Zapojí se zejména policisté ze služby pořádkové policie – např. policisté z obvodních oddělení, služební kynologie, cizinecké policie, pořádkové jednotky a také policisté se služební hipologie. Na oblast plynulosti a bezpečnosti dopravy se pak zaměří kolegové ze služby dopravní policie, kteří budou monitorovat situaci v Plzni, na dálnici D5 a hlavních silničních tazích vedoucích do krajského města,” uvedla Burešová s tím, že nebudou chybět ani policisté z antikonfliktního týmu, jejichž hlavním úkolem bude doprovodit fanoušky na stadion a zpět a předcházet konfliktním situacím. 

“V neposlední řadě budou do opatření také zapojeni kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování. Na tom, aby se situace v Plzni obešla bez problémů, spolupracujeme jako obvykle s Městskou policií Plzeň, pořadatelkou a bezpečnostní agenturou a rovněž s Magistrátem města Plzně,” dodala mluvčí policie.

Jelikož v den zápasu zamíří do Plzně tisíce fanoušků, aby sledovaly utkání přímo na stadionu nebo v restauracích, doporučujeme řidičům zaparkovat vozidla na okrajových místech a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou.

foto ilustrační

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24