Nová autobusová linka 621 mezi Domažlicemi a Plzní mění jízdní řád

18.01.2023 10:34

Autobusová linka, která propojuje město Domažlice s Plzní, funguje teprve jeden měsíc. Zájem o tento autobusový spoj je mimořádný. Dopravce proto reaguje změnou jízdního řádu.

autobusy vlaky do bavorska

Od 11. prosince je spuštěna nová linka 621 Domažlice – Horšovský Týn – Holýšov – Stod – Zbůch – Plzeň. Linka by měla fungovat do plnohodnotného zprovoznění modernizované trati č. 180, jejíž propustnost v současné době neumožňuje vhodné vedení dalších vlaků, zejména ve špičce. Zájem o tuto novou autobusovou linku předčil veškerá očekávání.

„Od 22. ledna dojde k mimořádné změně jízdních řádů. Přiznám se, že počty cestujících na lince 621 předčili naše očekávání, u některých spojů se dokonce počty cestujících blíží trojcifernému číslu 100. Na takový nápor nebyl bohužel jízdní řád linky 621 konstruován, proto dojde na vybraných spojích linky 621 k prodloužení jízdní doby,“ uvedl Martin Fencl z POVED s. r. o., organizátor veřejné dopravy v Plzeňském kraji a Integrované dopravy Plzeňského kraje (IDPK).

Ke změně dojde i na lince 640 a 521. „Zároveň budou na lince 640 zavedeny v odpolední špičce dva páry posilových spojů mezi Horšovským Týnem a Staňkovem, ráno bude posílena relace Zbůch – Plzeň Bory novým spojem na lince 521,“ informoval dopravce.

Nové jízdní řády naleznete například zde.

Foto ilustrační IDPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24