QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Blovicích výrazně rozšiřují kapacity pro sběr odpadu

03.01.2023 7:15

Od nového roku posiluje město Blovice kapacitu pro sběr odpadu. Celkově se zvýší kapacita sběrné sítě o 3140 litrů.

odpadkové koše Blovice_zima_0123_město Blovice

„Na základě pokynu města instaluje od nového roku na několika sběrných místech společnost AVE CZ odpadové hospodářství větší nádoby na plasty, papír a sklo o objemu 1100 l,“ uvádí město Blovice.

Nových nebo větších nádob se dočkají obyvatelé Blovic rovnou na několika místech. „V Javorové ulici budou větší nádoby na plast a papír, v Družstevní ulici pod MŠ se dočkají občané větší nádoby na plast. V ulici Pod Tratí bude instalována větší nádoba na sklo, vývoz této komodity bude posílen rovněž na rohu ulic Tyršova a Tržní. Spojením dvou sběrných míst na roh ulic Palackého a 5. května pod poliklinikou posílíme sběr plastu a papíru,“ informuje město obyvatele Blovic.

Celkově tak dochází ke zvýšení kapacity sběrné sítě o 3140 litrů. Navýšení je tak znatelné. „Velké nádoby pojmou více než čtyřnásobek množství než malé nádoby. Upozorňujeme, že obalové materiály je třeba důkladně rozebrat a sešlapat, abychom nevozili v nádobách vzduch. Velkoobjemové kartony a plasty patří do sběrného dvora. Děkujeme, že třídíte, má to smysl,“ dodává město.

Foto město Blovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24