QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

V plzeňské věznici vypukla vzpoura! Taktické cvičení ukázalo připravenost složek IZS

02.12.2022 12:53

Simulace s názvem Vzpoura na pracovišti odsouzených osob proběhla v pátek 2. prosince ve věznici Bory. Cvičení mělo za úkol prověřit rychlost a taktiku zasahujících složek.

cvičení Bory_1222_PČR (1)
cvičení Bory_1222_PČR (1)cvičení Bory_1222_PČR (2)cvičení Bory_1222_PČR (3)

Taktické cvičení v borské věznici absolvovali základní složky IZS a Vězeňská služba ČR. „Námětem cvičení bylo, že na pracovišti vězněných osob v areálu věznice dojde k hromadnému narušení vnitřního pořádku a bezpečnosti ze strany vězňů. Na pracovišti se přitom nachází 50 osob. Vězni následně v hale založí požár. Personál se snaží osoby z místa evakuovat, část vězňů ovšem odmítá výrobní prostor opustit a začnou se aktivně bránit. Dojde ke zranění dvou osob, kdy jedna osoba je na místě usmrcena. Na místo jsou vyslány síly a prostředky složek integrovaného záchranného systému. V průběhu řešení mimořádné události dochází k barikádové situaci s následným krizovým vyjednáváním,“ popsala cvičení Michaela Raindlová, mluvčí policie.

Cvičení probíhá pod dohledem komisařů, kteří zásah vyhodnocují a udělí zpětnou vazbu. Hodnotí se zejména rychlost, včasnost zásahu i jeho taktika. „Cvičení potvrdilo, že složky integrovaného záchranného systému a složky vězeňské služby fungují na vysoce profesionální úrovni, ale především, že jsou schopné spolu efektivně komunikovat a koordinovat svou činnost,“ dodala Raindlová.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24