QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit za poznáním? Tipy na pěší výlety v zimě - FOTKY

02.01.2022 14:07

Nevíte, kam v zimě vyrazit na pěší výlet? Když zrovna není sníh a lyžovačka není ideální, je na řadě opět turistika. Přinášíme vám několik zaručených tipů na zimní pěší výlety.

CG0A1349

Šumava

Funkční vodní elektrárna Čeňkova pila

Opravdu nádherná je v zimě technická památka, malá vodní elektrárna Čeňkova Pila na Šumavě. Při vašich zimních toulkách Šumavou byste si tu měli určitě udělat zastávku. Více zde.

 

čeňkova pila foto QAP (18)

Prášilské jezero

 

Krásná šumavská jezera lákají turisty po celý rok. Jedním z pěti ledovcových jezer je Prášilské jezero ležící pod Poledníkem nedaleko Prášil. Navštívit ho můžete i teď v zimě. Popis výletu a fotografie najdete zde.

 

CG0A1278

Nejvyšší vodopád Šumavy

 

Bílá strž v údolí Bílého potoka je nevyšší vodopád na české straně Šumavy. Vodopád se nachází ve stejnojmenné národní přírodní rezervaci, ve které se zachovaly zbytky původního lesa. Více..

Pohodová procházka kolem šumavské Vydry

Řeka Vydra s obřími balvany patří rozhodně k nejatraktivnějším šumavským místům. Výlet je nenáročný, můžete ho abslovovat s dětmi nebo kočárkem. Více zde.

Tip za hranicemi - Velké Javorské jezero

Velké Javorské jezero - Grosser Arbersee je vyhledávaným turistickým místem. Jeho velkou výhodou je dostupnost, k jezeru se může dostat opravdu každý. Parkoviště najdete přímo u jezera. Tento výlet doporučujeme i těm, kteří nejsou zrovna zvyklí na dlouhé túry. Velké Javorské jezero je totiž velmi dobře dostupné. Více zde.

 

Velké javorské jezero foto QAP (16)

 

Plzeň a okolí

Zimní procházka kolem Boleveckých rybníků

Plzeňanům jsou sice Bolevecké rybníky známé. Víte ale jaká je historie rybníků, který z rybníků je nazýván Chobot nebo že existuje odrůda Bolevecká borovice? Více zde.

 

Senecký rybník Plzeň foto QAP.cz

Pohodová procházka s dětmi. Od Tyršova mostu do Borského parku

 

Na pohodovu procházku v Plzni se můžete vydat od Tyršova mostu přes České údolí do Borského parku. Půjdete kolem řeky Radbuzy, částečně po naučné stezce a po žluté turistické značce. Více zde.

Ostatní

Vydejte se poznat léčivou sílu pramene Kloubovky

Pramen, jehož léčivou sílu znají lidé odedávna, má blahodárné účinky zejména na klouby a pohybový aparát. Pro léčivou vodu si chodí nejen místí, ale její moc poznali i lidé z dalekého okolí. Ke kapličce Kloubovka s pramenem léčivé vody se dostanete turisticky značenou cestou z obce Kotouň na jižním Plzeňsku. Podrobnosti k výletu.

Další tipy na výlety najdete v naší sekci CESTOVÁNÍ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24