QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelé Černošína pozor! Ve městě se pohybují podomní podvodníci

22.01.2023 10:25

V Černošíně na Tachovsku se mohou pohybovat podvodníci. Informovalo o tom město. Nabízejí služby tákající se zdravotní péče nebo odečtu tepla.

QAP - úvodní fotka

„Upozornění! Po městě se pohybují nedůvěryhodné osoby, nabízející služby charakteru zdravotní péče nebo odečtu tepla a kontroly teploty v domě,“ uvádí město.

Město apeluje na občany, aby nikoho nepouštěli do svých domovů. „Obdrželi jsme oznámení, že se po městě pohybují nedůvěryhodné osoby, nabízející služby charakteru zdravotní péče nebo odečtu tepla a kontroly teploty v domě. Buďte ostražití a nikoho nepouštějte do svých domovů,“ upozorňuje své občany město Černošín.

Před takovými nezvanými návštěvami bychom se měli mít vždy na pozoru! Terčem zájmu těchto podvodníků většinou bývají osoby starší věkové skupiny. „Mezi základní jednoduché pravidlo, které je nezbytné dodržet, patří beze sporu uzamčení našich příbytků. Nutné je zajistit nejenom dveře domů, ale i dvířka, či vrata oplocení pozemků. V bytových jednotkách by pak měl být vždy používán bezpečnostní řetízek. Je důležité nepodlehnout zvýšenému nátlaku cizích osob, na výhodné nabídky nereagovat a důrazně je odmítnout. V případě, že se s takovými podezřelými lidmi setkáte, je vhodné okamžitě volat Policii ČR,“ doporučuje Policie ČR.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24