Policie kontrolovala v Plzeňském kraji cizince na ubytovnách. Bylo zjištěno několik porušení

14.02.2023 12:35

Policisté se v Plzeňském kraji zaměřili na kontrolu cizinců. Během kontrolní akce bylo zjištěno několik porušení. Jednoho cizince policie dokonce zajistila.

kontrola cizinců_0223_PČR (3)
kontrola cizinců_0223_PČR (3)kontrola cizinců_0223_PČR (1)kontrola cizinců_0223_PČR (2)kontrola cizinců_0223_PČR (4)kontrola cizinců_0223_PČR (5)kontrola cizinců_0223_PČR (6)

“Policisté z odboru cizinecké policie provedli 6. a 7. února pobytové kontroly na území okresů Plzeň-město, Plzeň-sever a Tachov. Nejčastěji kontrolovanými byli Ukrajinci,” informoval o akci Ondřej Hodan, mluvčí policie. “Tato akce byla zaměřena na dodržování ustanovení zákona č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky, pátrání po nelegálních cizincích, odhalování nelegálního zaměstnávání, odhalování padělaných a pozměněných dokladů a listin a v neposlední řadě na pátrání po hledaných a pohřešovaných osobách,” upřesnil mluvčí.

Nejčastěji kontrolovanými cizinci byli Ukrajinci, kteří mají na území ČR povolený pobyt nebo udělenou dočasnou ochranu. “V rámci pobytové kontroly byly zkontrolovány 4 provozovny zabývající se výdělečnou činností, 12 ubytovacích zařízení a 4 další objekty (nákupní centra v Plzni a benzinové čerpací stanice),” řekl Ondřej Hodan.

“Během těchto kontrol bylo zjištěno několik porušení pobytového režimu a povinností cizinců dle zákona o pobytu cizinců, kdy tato porušení byla v rovině přestupku a vyřešena pokutou příkazem na místě. Jednalo se o pokuty za nepředložení dokladu totožnosti, což jim jako povinnost ukládá výše zmíněný zákon,” uvedl mluvčí policie.

Jeden z cizinců potřebné doklady neměl. “V rámci akce byl zajištěn cizinec, který se zdržoval na území České republiky bez platného povolení k pobytu. Následně byl policisty převezen k dalším úkonům na odbor cizinecké policie,” dodal Ondřej Hodan.

Foto PČR

 
SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24