Upečte si domácí housky! Foodblogerka Andrea vám poradí, jak na to - FOTOPOSTUP PLETENÍ

28.01.2023 8:01

Pro housky nemusíte do odchodu, můžete si je upéct i doma. Foodblogerka Andrea Motlíková pro vás připravila recept i s fotopostupem pletení.

housky recept
housky recept1housky recepthousky_1housky_2housky_3housky_4housky2

Na přípravu budete potřebovat:
250 ml plnotučného mléka
1 žloutek
1 lžička cukru
2 lžičky soli
50 g tuku (dávám 3 lžíce oleje)
500 g hladké mouky
40 g droždí čerstvého (nebo 1 balíček sušeného)

Postup přípravy receptu:

Těsto jsem připravila v domácí pekárně, což znamená nejdříve nalít mléko a olej, žloutek, přidat sůl, cukr, přisypat mouku a navrch rozdrobit droždí. Necháme těsto vypracovat a vykynout v programu TĚSTO. Po vykynutí těsto vyjmeme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme. Já dělala housky větší, což bylo 6 dílů, menších bude 10 - 12. Každý z dílů vyválíme na dlouhého  "hada"  a podle postupu upleteme housky.

Upletené housky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je zbývajícím bílkem smíchaným s trochou oleje a posypeme třeba semínky, kmínem, mákem, hrubou solí ... prostě podle chuti. 

Necháme ještě min. 30 minut kynout. Mezitím rozpálíme troubu na 220 oC. Plech vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut dozlatova.

foto a zdroj: Andrea Motlíková V kuchyni vždy otevřeno

 

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT