V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Odložte jarní očistu! Trhané domácí vepřové je lahůdka...

uprav-bl
27. 4. 2019 11:06

K jaru sice patří očista a spousta salátů, dát si ale takové domácí trhané vepřové v brugeru nebo bagetě...to je prostě lahůdka! Vyzkoušejte postup foodblogerky!

Na přípravu budete potřebovat:

1 vařené ovarové koleno (případně můžete použít i jiný kus vepřového masa, krkovici v celku apod., může se samozřejmě připravit i z masa syrového )
1 větší cibule
4 stroužky česneku
koření dle chuti - pepř, kmín,troška papriky sladké, chilli ( já jsem použila nové koření, které prodávám s názvem Čuník na pivu. Obsahuje: pivní extrakt,česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián ... je skvělé )
300ml černého piva
sůl

Postup přípravy receptu:

Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme ( už je vařené v osolené vodě ), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Necháme péct hodinu a půl.

Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150°C asi 4 hodiny. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme. Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.

Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Hodně vyvoněná dobrota! Klobásy z pekáčku na bylinkách si zamilujete

Lifestyle
 čtení
19. 10. 2019 13:59

Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...

Oslavy Plzeňského Prazdroje nekončí! Roadshow po hospodách nemine ani Plzeň

Zprávy Plzeň
 čtení
19. 10. 2019 9:38

Oslavy uvaření první várky Pilsner Urquell začaly tradičně letos v Plzni Pilsner Festem. Tím ale nekončí. Opět se rozjela roadshow po hospodách v republice. Teď míří do Plzně...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Prodlužte si léto v lázních Therme Eins!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  Přehled dnešních akcí