QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Odložte jarní očistu! Trhané domácí vepřové je lahůdka...

27.04.2019 11:06

K jaru sice patří očista a spousta salátů, dát si ale takové domácí trhané vepřové v brugeru nebo bagetě...to je prostě lahůdka! Vyzkoušejte postup foodblogerky!

uprav-bl

Na přípravu budete potřebovat:

1 vařené ovarové koleno (případně můžete použít i jiný kus vepřového masa, krkovici v celku apod., může se samozřejmě připravit i z masa syrového )
1 větší cibule
4 stroužky česneku
koření dle chuti - pepř, kmín,troška papriky sladké, chilli ( já jsem použila nové koření, které prodávám s názvem Čuník na pivu. Obsahuje: pivní extrakt,česnek, cibuli, papriku, kmín, rajčatový prášek, pepř, karamel a tymián ... je skvělé )
300ml černého piva
sůl

Postup přípravy receptu:

Kůži na koleni nakrájíme do mřížky, celé ho jemně osolíme ( už je vařené v osolené vodě ), okořeníme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a vložíme do pekáče. Já jsem použila na tuto úpravu pomalý hrnec, který je bezva pomocník. Na cibuli s česnekem položíme koleno kůží nahoru, podlijeme pivem, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Necháme péct hodinu a půl.

Pokud je maso syrové, pečeme při teplotě cca 150°C asi 4 hodiny. Poté odklopíme, zkusíme, zda je maso už dobře podušené a měkké tak, že jdou lehce vidličkou oddělovat vlákna. Pokud ne, ještě pečeme dál. V případě, že je měkké, vyjmeme ho na prkénko a dvěma vidličkami ho co nejvíce roztrháme na vlákna, případně posekáme. Vložíme zpět do pekáče, promícháme s výpekem, případně podlijeme trochou vody a již odkryté dopečeme.

Trhaným masem můžeme plnit bagety, sendviče, burgery nebo mezi dva chleby. Doplníme, čím máme rádi ... hořčicí, křenem, kyselou okurkou ...

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24