28.03.2024 17:54
28.03.2024 17:23
Při požáru fritézy v restauraci na Klatovské třídě se dvě ženy nadýchaly splodin kouře
28.03.2024 16:39
V plzeňské zoo proběhly křtiny šimpanzího chlapečka
Podívejte se na fotky!
Houbařská sezóna nekončí! Zkuste houby zapečené se smetanou a brambory
Houbařská sezóna stále ještě nekončí. Nebaví už Vás klasická houbovka nebo smaženice? Tak to rozhodně musíte vyzkoušet lahodné houby zapečené se smetanou a brambory...
Na přípravu budete potřebovat (vše podle počtu osob):
čerstvé a pevné menší houby i s nožkami
brambory
slanina
česnek
smetana
oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou. Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech.
Vše vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200°C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.