QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY
18.09.2025 15:02
Nehoda na hranici Plzeňského a Karlovarského kraje
Na silnici 20/I téměř na hranici Plzeňského a Karlovarského kraje havarovalo jedno osobní auto. "Jednu osobu vyprostili hasiči z Mariánských Lázní. Dopravu řídíme kyvadlově," řekl mluvčí hasičů Petr Poncar.
18.09.2025 12:37
18.09.2025 9:56
Houbařská sezóna nekončí! Zkuste houby zapečené se smetanou a brambory
26.10.2019 12:21
Houbařská sezóna stále ještě nekončí. Nebaví už Vás klasická houbovka nebo smaženice? Tak to rozhodně musíte vyzkoušet lahodné houby zapečené se smetanou a brambory...
Na přípravu budete potřebovat (vše podle počtu osob):
čerstvé a pevné menší houby i s nožkami
brambory
slanina
česnek
smetana
oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín
čerstvý tymián
sůl
Postup přípravy receptu:
V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou. Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech.
Vše vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200°C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.
SDÍLEJTE ČLÁNEK