Houbařská sezóna nekončí! Zkuste houby zapečené se smetanou a brambory

26.10.2019 12:21

Houbařská sezóna stále ještě nekončí. Nebaví už Vás klasická houbovka nebo smaženice? Tak to rozhodně musíte vyzkoušet lahodné houby zapečené se smetanou a brambory...

img_9971-br

Na přípravu budete potřebovat (vše podle počtu osob):

čerstvé a pevné menší houby i s nožkami
brambory
slanina
česnek
smetana
oblíbené grilovací koření nebo pouze kmín
čerstvý tymián
sůl

Postup přípravy receptu:

V pekáčku orestujeme slaninu, na ni poskládáme rozpůlené houby, mezi ně brambory, posypeme posekaným česnekem, kořením a tymiánem. Osolíme a zalijeme smetanou. Počítejte s tím, že houby pustí nějakou vodu, tak raději trochu hlubší pekáček, ne plech.

Vše vložíme zakryté do trouby rozpálené na 180°C a pečeme půl hodiny. Pak odkryjeme, zvýšíme na 200°C a dopékáme, dokud se smetana nevsákne do hub a brambor a povrch nezezlátne.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice Recepty.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT